e-παράβολο: Πληρωμή με κωδικό RF στις τράπεζες

e-παράβολο: Πληρωμή με κωδικό RF στις τράπεζες

fuel-pass2

Οι πληρωμές του ηλεκτρονικού παραβόλου μπορούν πλέον να γίνονται με χρήση κωδικών πληρωμής RF στην πλατφόρμα e-Παράβολο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να πραγματοποιούν τις πληρωμές τους εύκολα και άμεσα μέσω του web/mobile banking της τράπεζάς τους, είτε συμπληρώνοντας τον κωδικό RF ή σκανάροντας τον κωδικό QR, ενώ επιταχύνεται και διευκολύνεται σημαντικά η διαδικασία πληρωμής e-Παραβόλου και εξοικονομείται χρόνος για τους συναλλασσόμενους πολίτες και τις επιχειρήσεις, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Εύκολη και απλή διαδικασία

Η διαδικασία πληρωμής με κωδικό RF είναι εύκολη και ιδιαιτέρως απλή. Ο πολίτης επιλέγει την πληρωμή με κωδικό RF και πληκτρολογεί ή αντιγράφει τον κωδικό RF στο αντίστοιχο πεδίο («γενική συναλλαγή/QR»). Αφού ενημερωθεί από την εφαρμογή της τράπεζας για την επωνυμία του δικαιούχου οργανισμού, επιλέγει το λογαριασμό χρέωσης, εισάγει το ποσό και ολοκληρώνει την πληρωμή με την αποδοχή της συναλλαγής.

Για πληρωμές μέσω mobile banking, παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα πληρωμής με σάρωση QR code. Στην περίπτωση αυτή, ο πολίτης επιλέγει την ανάγνωση QR, σκανάρει το QR που του έχει διαθέσει το e-Παράβολο, επιλέγει το λογαριασμό χρέωσης και ολοκληρώνει την πληρωμή με την έγκρισή του. Δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσει το ποσό, καθώς αυτό εισάγεται αυτόματα από το σύστημα.

Πηγή: ΟΤ

Back to top