«Επιχορήγηση «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδοτόπων» – Προκήρυξη Προγράμματος ΕΣΠΑ

«Επιχορήγηση «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδοτόπων» – Προκήρυξη Προγράμματος ΕΣΠΑ

fuel-pass2

Υποβολή αιτήσεων την περίοδο 31/5-28/7/2021

Προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το πρόγραμμα «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΠΑΙΔΟΤΟΠΩΝ» για την παροχή κεφαλαίου κίνησης, με υποβολή αιτήσεων την περίοδο 31/5-28/7/2021.

Σύμφωνα με την προκήρυξη ισχύουν τα παρακάτω:
Α. Ποιοι υποβάλλουν αίτηση:

Επιχειρήσεις που:

έχουν ως κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα έναν από τους παρακάτω:
93.13.10.01: Υπηρεσίες γυμναστηρίου ειδικών γυμναστικών (αεροβικής, πιλάτες, γιόγκα κλπ).
93.13.10.02: Υπηρεσίες γυμναστηρίου ενόργανης ή μη γυμναστικής
93.11.10.04: Υπηρεσίες πίστας καρτ
93.29.19.05: Υπηρεσίες παιδότοπου
Περιλαμβάνονται όλοι οι ΚΑΔ των υποκατηγοριών
έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν την 1.1.2020,
διαθέτουν διακριτή επαγγελματική έδρα εκτός της κατοικίας τους
διαθέτουν άδεια λειτουργίας
το συνολικό άθροισμα των ποσών στους κωδικούς 581, 585 και 587 του φορολογικού εντύπου Ε3 του έτους 2019 είναι μεγαλύτερο ή ίσο των 4.000 ευρώ.
τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία του Κ.Φ.Α.Σ.
να είναι πολύ μικρές, μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις
το συνολικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που έχει λάβει στο παρελθόν η ενιαία επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης από αυτή τη Δράση, να μην υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ μέσα σε μία τριετία (τρέχον οικονομικό έτος και τα δύο (2) προηγούμενα οικονομικά έτη) πριν από την ημερομηνία ένταξης της αίτησης χρηματοδότησης.
πληρούν τις προϋποθέσεις εφαρμογής του Καν. 1407/2013 (De Minimis)
δεν εκκρεμεί σε βάρος τους ανάκτηση ενίσχυσης κατόπιν προηγούμενης αποφάσεως της Επιτροπής, με την οποία μια ενίσχυση κηρύσσεται παράνομη και ασυμβίβαστη με την εσωτερική αγορά,
δεν έχουν υποβληθεί σε βάρος τους οι κυρώσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 40 του Ν. 4488/2017 (Α137/13.09.2017).
Υποβάλλουν μία πρόταση ανά ΑΦΜ

Β. Επιλέξιμες δαπάνες:

Χρηματοδοτούνται δαπάνες όπως:

ενοίκια επαγγελματικού χώρου,
δαπάνες ενέργειας, σταθερής και κινητής επαγγελματικής τηλεφωνίας, ύδρευσης, θέρμανσης, κλπ,
δαπάνες για αμοιβές τρίτων (νομική, συμβουλευτική, λογιστική υποστήριξη, κλπ),
δαπάνες προβολής και δικτύωσης (σχεδιασμός και εκτύπωση διαφημιστικών εντύπων, αφισών, διαφημιστικές καταχωρήσεις, έξοδα συμμετοχής σε επαγγελματικές εκθέσεις, εταιρική ιστοσελίδα, κλπ.),
δαπάνες προμήθειας αναλώσιμων υλικών,
αποσβέσεις παγίου εξοπλισμού (ενσώματου και άυλου),
μισθολογικό κόστος προσωπικού της επιχείρησης.

Γ. Ποσό επιχορήγησης, Ποσοστά Επιδότησης, Διάρκεια υλοποίησης

Ποσά επιχορήγησης: ίσο με το 25% του αθροίσματος των ποσών των πεδίων 581 (Παροχές σε εργαζόμενους), 585 (Διάφορα λειτουργικά έξοδα) και 587 (αποσβέσεις) του φορολογικού εντύπου Ε3 του 2019 με μέγιστο ποσό 18.000€.
Ποσοστό Επιδότησης: 100%,
Διάρκεια υλοποίησης: Η καταβληθείσα επιδότηση κεφαλαίου κίνησης για την χρηματοδοτηση λειτουργικών δαπανών θα πρέπει να έχει αναλωθεί εντός 6 μηνών από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης.

Δ. Περιορισμοί-Ειδικοί όροι

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία έγκρισης της αίτησης χρηματοδότησης.
Το κατ΄ αποκοπή ποσό αποδίδεται στην ωφελούμενη επιχείρηση κατά την ένταξη της στη Δράση, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα για διάστημα 6 μηνών από την απόφαση χρηματοδότησής της. Δεν απαιτείται προσκόμιση τιμολογίων εξόδων και εξοφλήσεως αυτών.
Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται με τη μέθοδο της άμεσης διαδικασίας (FiFo). Κάθε αίτηση χρηματοδότησης που υποβάλλεται, αξιολογείται με τήρηση σειράς προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής στο ΠΣΚΕ και τον ενάριθμο κωδικό που έλαβε κατά την χρονική στιγμή υποβολής της
Οι επιχειρήσεις που έχουν συνάψει συμβάσεις δικαιόχρησης (franchise), με την ιδιότητα του δικαιοπαρόχου ή του δικαιοδόχου, δηλώνουν το εν λόγω γεγονός στην αίτηση χρηματοδότησης και ελέγχονται κατά το στάδιο της επαλήθευσης ως προς το αν αποτελούν συνδεδεμένες μεταξύ τους επιχειρήσεις, προκειμένου να προσδιοριστούν οι ενισχύσεις που προσμετρώνται για τον έλεγχο της σώρευσης των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (De Minimis),
Με το πέρας του εξαμήνου, ο Δικαιούχος υποβάλλει αίτηση επαλήθευσης εντός αποκλειστικής προθεσμίας εξήντα (60) ημερολογιακών ημερών. Η μη υποβολή Αιτήματος Επαλήθευσής επιφέρει ανάκληση της απόφασης ένταξης και επιστροφή της ληφθείσας δημόσιας χρηματοδότησης.
Η ενίσχυση δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43A του ν. 4172/2013 (Α΄ 167), είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπά τους, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.
Το άθροισμα του ποσού της δημόσιας χρηματοδότησης από την παρούσα δράση και των ποσών της δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο άλλων δράσεων μη επιστρεπτέας ενίσχυσης επιχειρήσεων για τις ίδιες κατηγορίες δαπανών, δεν υπερβαίνει το άθροισμα των ποσών που καταχωρούνται στους αντίστοιχους Κωδικούς του φορολογικού εντύπου Ε3 της αντίστοιχης περιόδου, για την αποφυγή διπλής χρηματοδότησης. Σε αντίθετη περίπτωση το υπερβάλλον ποσό της δημόσιας χρηματοδότησης της παρούσας δράσης καταλογίζεται ως αχρεωστήτως καταβληθέν και αναζητείται εντόκως από το λήπτη της ενίσχυσης.
Η υποβολή των προτάσεων θα γίνει ηλεκτρονικά και συνοδεύεται από την ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών συμμετοχής σε μορφή pdf. Μη υποβολή όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών σημαίνει απόρριψη της αίτησης.
Είναι απαραίτητη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων του φορολογικού έτους 2019 πριν την υποβολή της αίτησης συμμετοχής (για τις επιχειρήσεις με φορολογικό έτος από 1/1-31/12).

Back to top