AccelerateTT: Το νέο fund of funds της ΕΑΤΕ είναι γεγονός

AccelerateTT: Το νέο fund of funds της ΕΑΤΕ είναι γεγονός

fuel-pass2

Tη σύσταση ενός νέου ταμείου, με την ονομασία, AccelerateTT και στόχο τη χρηματοδότηση των καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων και της μεταφοράς τεχνολογίας, ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ταμείο έχει τη μορφή fund-of-funds και φιλοδοξεί να καλύψει όλη την αλυσίδα χρηματοδότησης των ελληνικών νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων (startups) με εξωστρεφή χαρακτηριστικά και προοπτικές σημαντικής κλιμάκωσης (scalability).

Η συνολική δημόσια χρηματοδότηση μέσω ΕΑΤΕ ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ, με στόχο να συσταθούν επενδυτικά σχήματα διαχείρισης κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital funds), με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.

Οι επενδύσεις των νέων funds θα κατευθυνθούν για κεφάλαια σποράς και μεταφοράς τεχνολογίας, με απώτερο στόχο να ενισχυθεί η προαγωγή και σύνδεση της έρευνας με την αγορά και δεν θα ξεπερνούν τα 300.000 ευρώ ανά startup επιχείρηση. Ως εκ τούτου, οι υποψήφιοι διαχειριστές θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχουν πρόσβαση στους φορείς ανάδειξης νεοφυούς καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Τα συνολικά ίδια κεφάλαια, που θα μοχλευθούν και θα κατευθυνθούν στις νεοφυείς επιχειρήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 120 εκατ. ευρώ. Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης, στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΕΑΤΕ, www.hdbi.gr.

Πηγή: Startupper

Back to top